úterý 21. dubna 2015

Pivní Afrika část 2. - Clacton on Sea

Do Clactonu on Sea jsme dorazili z Wivenhoe sice již po tmě, ale noc byla ještě mladá. Po zajištění perimetru jsme si dali kebap u Turka blízko nádraží, ten můj jehněčí byl opravdu skvostný. Dohodli jsme se, že se ubytujeme a pak se sejdeme v putyce, kterou nejvíce doporučovala skupina CAMRA. Podnik se jmenoval Old Lifeboat.


Dali jsme si zde pivo Betty Stogs z pivovaru Skinner's a myslím něco z pivovaru Flipside. Piva byla asi fajn, jenže zážitek byl pokažen silným chemickým puchem citrónu a desinfekce, který se táhl celou hospodou. Prostředí bylo navíc takové "nonstopové". Plno zde tedy nebylo a nikdo z nás se tomu moc nedivil.

Betty Stogs doplněná vůní tablety do pissoiru

Šli jsme raději nocí dál podél pobřeží. Za nedlouho jsme narazili na restauraci Moon and Starfish, kde to žilo mnohem více. Poměrně velké prostory s řadou stolů různých velikostí byly doplněny samozřejmě i množstvím různých blikajících automatů. Vaří se zde a to do docela pozdní hodiny, slečny za výčepem nabízí velký výběr točeného, pumpovaného i lahvového piva, včetně amerického Lagunitas IPA a dalších. Pivo zde navíc stálo o libru méně, než na všech jiných námi navštívených místech (2 až 2,5). Okusil jsem zde dobře vypadající Orkney IPA.

Orkney IPA

Tento kousek se do Afriky dováží až ze Skotska a přestože má obsah alkoholu moderních 4,8 %, pivu cesta okolo Aljašky zjevně vůbec neublížila. Je to opravdu stará dobrá britská škola s klasickými tóny chmele rodu Goldings - lehce pikantní, voňavý citrus na příjemném, neulepeném sladovém základu. Druhý kousek byl opět ze Skotska. Byl uvařen na počest všech obyvatel města Brna a nese název spojený s nejvýznamnějším orlojem ve střední Evropě, který se nachází právě v největší jihomoravské metropoli na světě. Ano je to ejl z pivovaru Inveralmond a jmenuje se hrdě Lia Fail.

Lia Fail - naštěstí bez vůně náplně do ostřikovačů

Je to pěkně čistý, polotmavý bitter, moc jsem si pošmákl. A nemějte strach, Pražákům jsem nedal ani srknout. Mezi piva jsem vklínil ještě obstojné fish and chips s tradičně velmi chutným hrachem.


Rozdali jsme si dárky a šli si lehnout. Piva už bylo skutečně dost a my jsme se navíc chtěli druhý den vydat na cestu pivních znalců přes Colchester do Boltonu.


Sem bych se určitě vrátil být znovu v Clactonu

Žádné komentáře:

Okomentovat