sobota 17. srpna 2013

Kocour Saurus

Styl: pivo (svrchní kvasinky nebo spodní?)
Výrobce: ČR
EPM: 20 %
C2H5OH: 7,2 % objemových
Místo, způsob konzumace: Zmija, točené i čepované

Suarus je zajímavý kousek. Dost dobře nechápu, co je to v současné době za módu, narážet piva mimo jejich sezónu. Tohle je totiž zimní záležitost a do 37 °C ve stínu se opravdu nehodí. Pěna skvělá, barva má tmavě měděný odstín. Chmel není ve vůni nijak intenzivní, ikdyž je ho dost, vystupuje zde spíše příjemně nakuřovaný slad a karamel, přidává se alkohol. Alkohol je zlehka cítit i po napití, kdy jsou na scéně opět slady, sladkost, uzenářství a chmel. Pivo je bohužel velice málo prokvašené a tedy hůře pitelné. Ulepený zážitek s docela dobrým pivem.

2 komentáře:

  1. Zde si trochu zatrolluji. Připojuji se pouze k části hodnocení, že uvedené pivo je těžce pitelné. Na rozdíl od uvedeného v předchozím příspěvku jsem však při jeho degustaci postrádal sílu hodnotit jeho pozitivní znaky, a to zejména kvůli extrémní disharmonii nakouřené ulepenosti ze které navíc (i přes malé prokvašení) vyčníval alkoholový "závan". Ač Kocoura obecně oceňuji, tento produkt považuji spíš za chemický pokus Dr. Robotníka, než výsledek vaření.

    Nevím, zda si přes to šanci v zimě zaslouží, ale letní pivo to určitě není...

    Zkamenělý Troll

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až svíravá sladkost to pivo vskutu shazuje. Je pravda, že ten výraznější alkohol je u takto tělnatého piva paradoxní, ale vadil mi míň než cukr.

      Vymazat