úterý 15. října 2013

Bamberg a okolí 09 2013 - sobota odpoledne

Po cestě přes Litzendorf začínáme být společensky unavení. Proto se rozhodujeme udělat malou pauzu s pivním doprovodem. První pokus nevyšel, restaurace vypadala poměrně šosácky a navíc to vypadalo, že uvnitř proběhne nějaká soukromá akce. Zastavujeme se tedy u hotelu s vývěskou Reh-bier, jeden pils by bodl. V hotelu stojí za výčepem pohledná, mladá a poněkud nesvá blondýnka. Anglicky kupodivu nevládne, naštěstí jsme ve stavu, kdy začínáme velmi dobře mluvit německy, takže se rukama nohama bez problémů domlouváme. Ubytování nechceme, dáme si nějaká piva venku na zavřené zahrádce. Slečna s námi jde ven, ochotně nám vybere místa pod přístřeškem a přijímá naši objednávku. Chvilku jí to trvalo, ale nakonec piva přinese. Já jsem si objednal pils. Vysoká pěna poměrně rychle opadla, chmelení bylo mírné, připadal mi spíš sladový, ale přesto hezky suchý, pil se docela dobře.

Reh-pils v Litzendorfu

Dopito, zaplaceno, pochodujeme dál. V Geisfeldu byl trochu problém najít pivovar Krug, ale po pár minutách je dopaden. Vše tradičně moc hezké, z prostor okolo pivovaru dýchá skvělá atmosféra, škoda, že není o něco lepší počasí.

  
Krug v GeisfelduKrug v Geisfeldu

Uvnitř pivovarské hospody je beznadějně plno, dokonce i místa na stání jsou úplně zabraná. Venku je ale tradičně prázdno. Kupujeme Učno u okýnka a přesouváme se opět ven. Pivo má nějakou senzorickou vadu. Poměrně obvyklou, nedokážu ji však popsat, možná to je DA. Vada postupně ustupuje, ale nikdy nevymizí. Navzdory senzorické vadě je však pivo velice dobré, dobře pitelné a to i po tom, co už máme vše za sebou.

Krug v Geisfeldu - zahrádka

V přeplněném Krugu nezůstáváme, přesouváme se dál do další pivovarské hospody. Je to Griess. Tady už nacházíme uvnitř místo bez problémů.

Přísná ochranka před vstupem do restaurace

Zkoušíme opět místní Učko se soudku. Je dobré, ale šíleně kvasničné. Kvasnice jsou cítit dost výrazně, jako když člověk přivoní k čerstvé čisté kvasné kultuře. Nikdy jsem takhle intenzivně a v takové čistotě kvasnice z piva necítil. Prý to není ale ojedinělý případ, kvasničné bývá často. Příčin může být mnoho, je to přecijen živé pivo se soudku, točené smospádem. Pivo je přesto poměrně dost pitelné. Ani si nepamatuji, zda jsem ochutnal i jiná piva.  

  
Unvitř Griess GasthofUčko
Ochranka je opravdu dotěrná, pronásleduje nás na každém kroku.

Piva z Geisfeldu měla být jedna z nejlepších, proto mě překvapilo, že zrovna tady najdu nějaké vady. Ale rozhodně se nedá řici, že by mě Geisfeld zklamal. Piv jsme tu vypili ještě nekolik, zajedli to a opět zapili. Po setmění nám obsluha zavolala TAXI, které nás konstantní rychlostí 120 km/h (i v Bambergu) zavezlo přímo před Mahr's Bräu. Takže horečka sobotní noci může pokračovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat