úterý 23. června 2015

Krakonošovo

Dorazil jsem do Pece. Vylezl jsem na kopec, dal si ulepené těžce průměrné G11. Dostavil se Gambrinus efekt, ergo jsem evakuoval neformovanou stolici. Dobré to nebylo.



 

Přešel jsem druhý den na Luční boudu, kde jsem si dal nakyslý vývar s nudlemi a ochutnal docela špatná piva. Světlý ležák se po ohřátí nedal moc pít, polotmavý jsem nepil, bo páchl stejně. V typische tschechische IPA to trochu zakrýval hrubý americký silně aromatický chmel. Podobné zlo bylo jednu dobu cítit v Bratčicích a jednou v Radničním pivu i v Rampušákovi. Nazval jsem to tehdy myšinou, i když to myšina asi není.


Přelezl jsem Sněžku. Pomalí Pražané a Poláci zavazeli, ale naštěstí jich nebylo díky hezkému počasí tolik. Na patě hory jsem do sebe loupl Tyskie, sice sterilní, konečně však pitelné.

 

Odskočil jsem si ještě přes Polsko na Šišák. Plzeň byla točená jedním vrzem a byla naprosto perfektní. Konečně pivo a k tomu za 34 Kč. Poctivý říz, správně nastavená plnost těla. Žádný minipivovarský šumák, kdy při náhodném převalení piva v ústech vzniká šlehačka, které už se nezbavíte - kdybych si chtěl dávat těžkou kremroli se sladkou pěnou, tak si neobjednávám pivo. Žádné zeleninové tóny a podivný výraz chmele, ale pěkné a výrazné chmelové bodlinky v ústech.



Potom jsem dorazil k ubytování, kde jsem si dal k večeři Staráč, takže se opět dostavil Gambrinus efekt. Rozhodl jsem se, že už tyhle všelijaká projímadla à la Starobrno nebudu více pít. Ráno jsem vyrazil do Špindlu, přeběhl pár kopců a pak se vydal do Vrchlabí. Hendrych pivovar byl více než obstojný, dobrá jídla, dobrá piva. H8 bylo lehce nečisté, především v něm bylo cítit obilné zrno a slupky (zvlášť v kontrastu s H11), to je ale u nízkoalkoholu normální. Pilo se velice snadno a navíc bylo docela hezky chmelené. H11 byl čistější, hutnější, trochu mi v něm něco vadilo, ale určitě je to na minipivovar opět velice nadstandardní kousek. Pasterovaná Plzeň na Šišáku ze sudu byla ovšem ještě lepší. U H16 bych naslepo a od boku hádal Torpedo z pivovaru Sierra Nevada, byl to nicméně Hendrych. Všechna piva hezky čirá. Rozlučkový malý Krakonoš 10 black a 12 gold byl neutrální. Jel jsem do Brna, kde jsem si dal Hendrycha H11, jenž byl kvasnicový a ne příliš dobrý. Vše.

Hendrych H8



1 komentář:

  1. takze...
    nedavno se v jiste brnenske nejmenovane brnenske pivnici (senzoricky znevyhodneny plaz) odehral jisty dialog...
    ohledne trollova specifického humru...
    a me ted napada jedno jmeno:
    to jmeno je oldřich kaiser!

    OdpovědětVymazat