středa 9. července 2014

Rothaus Pils Tannen Zäpfle

Styl: pivo (spodní kvasinky)
Výrobce: Deutschland
EPM: 12,4 %
C2H5OH: 5,1 % objemových
Místo, způsob konzumace: Tajné místo, havlované 0,330 l - DMT 15.11.2014

Basu těchto piv jsme si koupili letos v červnu v jednom z malých Getränkemarktů v Mnichově. Již je celá vypita. Pěna je na filtorvaný pils velice slušná, při správném servírování vytvoří centimetrovou vrstvu, která drží až do konce konzumace a na stěnách sklenice po ní zůstává souvislý bílý povlak. Proto ode mě pivo dostává celkovou známku 10 z 10. Zpět od známek k pivu. Barva je hezky zlatavě žlutá, vůně pivní (slad a chmel). Tělo je středně plné, oxid uhličitý je na pivo dobře vázán a tvoří tak velice malé bublinky, takže je říz sice vyšší ale přitom sametově jemný. Naprosto dokonale vyvážené, osvěžující s příjemnou nevtíravou a neulpívající hořkou tečkou (32 IBU). V průběhu konzumace postupně lehce přibývá chmelové chuti v celých ústech, je cítit květinový lehce kořeněný chmel a dobře utajená citronová kůra. Pivo s výraznou chutí, přitom decentní a vybalancované. Skvěle pitelné. V pivovaru používají při výrobě na úpravu hořkosti chmelový extrakt a na finální chmelení německé chmele z Hallertau a Tettnagu. Sídlí na jihovýchodě Bavorska na zalesněném pohoří Schwarzwald. Jihobavorský pils jsem považoval za nudnější variantu pilseneru, ale poslední návštěva Německa mě vyvedla z omylu.

Žádné komentáře:

Okomentovat