středa 16. dubna 2014

Pivní školka: jak si doma připravit zelené hrnek

Velikonoce jsou na oknech a proto si vlastnoručně připravíme zelené velikonoční pivo hezky v teple domova. Využijeme opět běžné kuchyňské potřeby jako je bromkreslová zeleň, otvírák či kladivo. Na várku budeme potřebovat zejména jedno světlé pivo. Bude záležet na regionu a na tom, jaký brčál je v něm ve zvyku zvracet. Je jasné, že nacionálním pasrům z Krna a jednoduchému Onderkovi nebudu vnucovat Staráče z Cajzlu, ale nasměruji je na osvědčený Starohrnec z Oltecu. Špičkové suroviny z tropického pásma dodávají této věci nezaměnitelný bukét a nenapodobitelnou ulpívající hořkost, jakou jen tak nepotkáte. Při jeho popíjení vám potom připadá slovní spojení "hnusné Brno" jako pleonasmus. Já jsem si koupil vodní napodobeninu pilseneru v Lídlu, která stojí jen pár korun.


Připravíme si půllitr a půl litru lihu. Uchopíme do ruky prázdnou lahev od Plzničky, Starobrda nebo třeba moštu, omotáme ji hadrem případně denním tiskem a položíme horizontálně na prkénko. Takto naladěnou ji dobře zpracujeme kladivem na menší střepiny. Připravený tovar vsypeme do prázdného půllitru a zalijeme pivečkem až po okraj.



Pokud je pivo málo zelené, použijeme více střepů, přisypeme trochu bromkreslové zeleně, anilinové modři nebo jiné chemikálie. Často se na mě lidé obracejí jako na odborníka, zda mohou použít i Wasabi křen nebo řasy Wakame. Odopověď je jednoduchá. Ne. Takové potraviny jsou podezřelé z pozitivního působení na lidský organismus a někdy jsou dokonce označovány jako zdravé. Tahle filisofie se opravdu s výrobou a konzumací zeleniska neslučuje. Přes to vlak nejede.


Závěrečným a nezbytným krokem je dolihování, protože správné zelené pivo musí mít řízný šmak. Říz tak získáme vskutku dokonalý. Prostě vostré škopek, kterým nepohrdne žádné kořeň ni kořeň komeťák.


Požití jakéhokoliv zeleného piva samozřejmě škodí zdraví a může způsobit smrt a to platí i pro námi vyrobený šperk. Pokud je někdo natolik "odvážný", že jej bude konzumovat, může si za svůj trapný konec sám. Dej Bůh Vám pomáhej.

5 komentářů:

  1. V Brně se tywe zelený pivo namíchá jedině s použitím klasického přírodního výtažku - brilantní modři E133, to totiž zdejší mlsouni umí ocenit...
    Osifikovaný pyjus

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak dokázat, že nejsem robot je dost těžký...

    OdpovědětVymazat
  3. JIm
    Protože jsem taky fanda do piva, tak mě napadlo ještě malé vylepšení a rovnou dovávám, že to není pro ty, co mají hluboko do kapsy! Napadlo mě nahradit, z mého pohledu? vulgární zelené sklo, sklem lesním. Vzhledem k tomu, že replika dejme tomu gotické číše stojí cca 700Kč,- bude stačit užít 2-3. Pro tradicionalisty a milovníky řemeslných pivo (k nimž se počítám i já) doporučuji použít k drcení skla objemný mosazný hmoždíř. Pivo tím získá nádherný, možná pro někoho trošku archaický, domácký charakter. Sklo doporučuji drtit na co nejjemnější kousky. No a pro doslova zazobané pivaře a naftové magnáty. lze toto udělat i se smaragdy. V tomto případě doporučuji užít hydrauolického lisu...Dej bůh štěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smaragd a peridot jsem samozřejmě také pečlivě zvažoval, ale když v dnešní době musí mít člověk aspoň tři auta na hlavu, aby si mohl dojet kdykoliv pro cíčka do 30 metrů vzdálené trafiky, tak pototm logicky každý nemá v garáži místo na hydraulický lis, že.

      Vymazat