čtvrtek 10. dubna 2014

Franken, Brussel, Düsseldorf, Köln, Franken část 1.

Po dlouhých letech jsme se konečně odhodlali vyrazit opět do Belgie. Tentokrát jsme nevyužili leteckých služeb nízkonákladových aerolinií a vydali se na cestu vázaní hroudou. Jako nejlepší pozemní prostředek se nám jevil osobní automobil. Cesta je dlouhá a tak jsme si naplánovali několik zastávek při cestě tam i zpět. Nástup v Brně, což je někde poblíž města Kijev, rozjet to po panelovce co to dá, přeskočit s despektem Prahu a už jsme v Merkendorfu. Místní lidé byli nadšení a nadšeně nás také vítali. Sice to na sobě nedali vůbec znát, ale všude na naši počest rozvěsili konfety, balónky a další rozličnou slavnostní výzdobu.


Ubytují nás skoro zadarmo v luxusních peřinkách patřících pod křídla pivovaru Hummel, Wagner prý bohužel ničím takovým nedisponuje. Po naprostém obžerství a "degustaci" všeho tekutého nám pustili k dobrému zažití fotbalový zápas Bayernu Mnichov, který hrál zrovna proti Arsenalu. Jeden z účastníků výpravy přešel do zběsilého konverzačního stavu se zaměřením na německé domorodce, takže jsme si nechali přinést speciálek Zwickel v party soudku a nenápadně jsme ho odkulili na pokoj. Zbyl nám ještě na snídani. Typický keller z Franků - úžasně sušenkové až toustové, s tóny kávy, dále banány, jablka, zázvor, aloe vera a dotek hořčíku. Hummel mi moc nepasuje a normální keller je asi lepší.

 

Po opuštění ubikace nám paní při odevzdávání klíčů darovala pár lahví märzenu na cestu. Sbalili jsme si je na později a odpochodovali do blízkého Wagnera na snídani. Tradičně perfektní, samozřejmě opět tak brzy nevařili, ale měli velký výběr studených svačinek (brotzeit), k tomu čerstvé křupavé pečivo za příplatek na vyžádání.

 


Pivečko bylo jako vždy výborné. Už ani nevím, co vše jsme do sebe zvládli nasoukat, ale moc toho s ohledem na náročnou noc asi nebylo. Jídla byla v obou pivovarech velice dobrá a hlavně velice objemná, to nebyly svačinky ale vraždy. Pokud držíte štíhlou linii, tak si rozhodně dávejte jen jedno jídlo do dvojice. Nebude to s takovým přístupem již komicky levné, ale přímo odporně levné a zároveň nepuknete.




Nevím, zda jsem se již o tom dříve zmínil, ale pivovar Wagner má k dispozici několik malých stylových retro náklaďáčků, které se rojí u pivovaru jako sršně z úlu. V minulosti jsme je několikrát viděli, jak zastavují u domů v okolních vesnicích a rozváží místo mléka lidem pivo až pod nos. Hummel má na zadním nádvoří několik přívěsů tažených traktorem. Jestli slouží pouze pro rozvoz piva do nějakých skladů nebo poskytují stejnou službu jako u Wagnera, to bohužel zatím nevíme. Hned po té, co jsme se krátce rozloučili s traktorem a kontejnerem na veškeré zboží, co náhodou dorazí z Břevnova, jsme připevnili dva odcizené tanky s kuželovým dnem na střechu našeho kombiku a rychle mizíme na západ.


Pozn.: Omluvte dějepisné, zeměpisné a pravopisné chyby, vzdělávací systém je nekvalitní a v T602 se mi nepovedlo aktivovat korkování pravopisu.

1 komentář:

  1. Njn od té doby, co Benedikt XVI. není papežem, tak ho Bavoráci odklidili do kontyšu...to je skoro stejný, jak to mají důchodci u nás...

    zkamenělá duchna

    OdpovědětVymazat